De expositie SteelBrother opent haar deuren in Venray.
De expositie SteelBrother opent haar deuren in Venray. Foto: Persfoto

Expositie SteelBrother in Venray

Algemeen

De tijdelijke galerie in het pand aan het Kapelaanspad 38 in Venray opent op vrijdag 5 juni haar deuren voor een gloednieuwe internationale expositie. 

Tot en met 1 augustus is in de galerie, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus, een tentoonstelling van de Venrayse metaalkunstenaar Stefan Bus met zijn team, beter bekend onder de naam SteelBrother, te bewonderen.  Samen met Henk van Os neemt SteelBrother deze keer de te bezichtigen kunstwerken voor zijn rekening. 

SteelBrother bestaat uit Stefan Bus, Björn Leijssen, Jan Verheijen en Wout Gommers. SteelBrother begon toen Bus vanwege zijn exposities tijdens de Dutch Design Week en andere culturele manifestaties uitnodigingen kreeg voor exposities in Milaan en New York. "Alleen was het onhaalbaar om deze stap, exposeren in andere landen, te verwezenlijken", legt Stefan Bus uit.  "Gelukkig kon ik rekenen op mijn achterban en stonden Björn, Jan en Wout me met raad en daad bij."  De vier mannen richtten hun blik vol op de exposities in Milaan en New York, maar helaas zette het coronavirus ook een streep door dat plan en werden de exposities afgezegd.  "Een geluk bij een ongeluk, want nu mogen wij SteelBrother verwelkomen in hartje Venray", vervolgt Henk van Os. Van Os neemt de invulling van de nieuwe expositie ook deels voor zijn rekening. Hij ondersteunt de werken van SteelBrother met een aantal grote werken aan de muur, aangevuld met wat kleinere digitale images. 

De expositie is te zien van vrijdag 5 juni t/m zaterdag 1 augustus. De galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Uit de krant