Honderden figuranten namen deel aan de opnames van de speelfilm. Die vervolgens nooit uitkwam...
Honderden figuranten namen deel aan de opnames van de speelfilm. Die vervolgens nooit uitkwam... Persfoto

Mislukte ‘Hollywood’-film op Peel en Maas TV

Algemeen

De Meerlose filmmaker Marijn Poels zette in 2001 zijn droom om in de praktijk: het verwezenlijken van een speelfilm rondom de mythe van koning Arthur en in het bijzonder tovenaar Merlijn. 

Samen met vijf onafscheidelijke vrienden vormde hij de organisatie van een massaproductie. Honderden figuranten, crew, Hollywoodeffecten en negen jaar productietijd stonden tegenover het verachtelijke budget van nul euro.  De organisatie kreeg een immense omvang, die bleef groeien tot aan de afwerking van de film. Ineens kwam er echter rook uit de harde schijf.

Samen met collega-filmmaker Juul Thielen uit Meerlo maakte Marijn daarna een documentaire over de niet gelukte film met daarin nog prachtige massascènes, dialogen en verhalen van de vrienden hoe het project liep en waar het misging.

Peel en Maas TV zendt deze documentaire over dromen, vriendschap en menselijk falen op donderdag 7 mei om 15.00 uur en 20.00 uur uit. Met in de hoofdrollen Marijn Poels en zijn vrienden Jos de Hoog, Maarten Peelen, Tim Groetelaers, Daniel Grob en Lucas Mooren en honderden figuranten. De titel van de documentaire is: 'The Lost History of a myth, It’s not always about success'. 

De dvd van deze documentaire is niet meer te koop. Peel en Maas TV stelt enkele tientallen dvd’s ter beschikking voor liefhebbers. De dvd is gratis af te halen bij het kantoor van Van den Munckhof Print & Media (van tevoren afspraak maken via redactie@peelenmaasvenray.nl) of bij de familie Poels, Hoofdstraat 36 in Meerlo.

Uit de krant