Carillonconcert op 5 mei vanuit de toren van de Grote Kerk.
Carillonconcert op 5 mei vanuit de toren van de Grote Kerk. Foto: Han Siebers

Carillonconcert 5 mei op Peel en Maas TV

Algemeen

Op 5 mei zou met het ‘Feest van de Vrijheid’ 75 jaar bevrijding in Venray groots worden afgesloten. Dat gaat, zoals bekend, vanwege het coronavirus niet door. 

Wél wordt er op 5 mei vanaf 19.00 uur vanuit de toren van de Grote Kerk een carillonconcert gehouden door carillonneur Rosemarie Seuntiëns. Om het instrument beiaard te promoten bij een groot publiek, ontwikkelde Rosemarie Seuntiëns Roaming Bells: een vernieuwende concertformule voor reizende beiaard. 

In de klokkentoren komt geluidsversterking, verzorgd door Stage Crew, waardoor dit concert in een groot gedeelte van Venray te horen is. Daarnaast wordt het concert live uitgezonden op Peel en Maas TV. Tijdens dit bevrijdingsconcert passeren enkele bekende werken de revue, waaronder het Wilhelmus, Dance Macabre in een houseversie en de Indische waterlelies van de Efteling.

Er wordt geen publiek toegelaten tijdens dit concert. Burgemeester Luc Winants houdt voor aanvang van het concert in het kader van 75 jaar bevrijding van Venray een toespraak.

Uit de krant