Aachter een Roojse deur is komende dinsdag om 15.00  en 20.00 uur op Peel en Maas TV te zien.
Aachter een Roojse deur is komende dinsdag om 15.00 en 20.00 uur op Peel en Maas TV te zien. Archieffoto Peel en Maas

Venray, de Musical op Peel en Maas TV

Algemeen

Op Peel en Maas TV is komende dinsdag om 15.00 en 20.00 uur 'Venray, de Musical. Achter 'n Roojse deur' te zien. 

Deze musical voert de toeschouwers terug in de tijd, toen Venray nog heel gewoon was. Beleef samen met Orkest Flavour en met alle meewerkende amateurverenigingen Venray in de periode 1950 tot heden.

Het script en de regie van deze musical is in handen van regisseur Henk Deters uit Ysselsteyn. Het verhaal gaat over een fictieve familie in Venray. De mensen worden meegenomen op de 50-jarige bruiloft van Karel en Betsy. Tijdens de receptie blikt Karel met zijn drie kinderen, Hans, Mieke en Jos, in zijn speech terug op hun huwelijk. Dan komen er een aantal Venrayse aspecten naar voren, hoogtepunten uit een bewogen periode in Venray. Spel zonder Grenzen, het afbranden van de brandweerkazerne, zaal Wilhelmina en de ruige jaren in Pentagon. 

Typische en herkenbare Venrayse zaken en mensen passeren in een avondvullende productie de revue, ondersteund met muziek van het orkest Flavour. De musical werd in maart 2015 uitgevoerd in Schouwburg Venray en ging vervolgens in juni 2016 op herhaling in de Venrayse cultuurtempel.

De musical gaat nu nog een keer op herhaling. Op Peel en Maas TV. Dit mede op verzoek van meerdere activiteitencentra van verzorgings- en verpleegtehuizen en ouderenbonden in de gemeente Venray, die de redactie van Peel en Maas TV vroegen om in deze coronatijd, waarin veel mensen alleen thuis zitten en alle activiteiten zijn geschrapt, meer lokale tv-items  en -reportages uit te zenden. 

Lokale producties die uitgezonden mogen worden, zijn en blijven van harte welkom. De redactie van Peel en Maas bedankt alle verenigingen voor hun vele inzendingen. Meer informatie/ aanmelding via redactie@peelenmaasvenray.nl.

Uit de krant