Ook het muziekfestijn Jera On Air 2020 is vanwege het coronavirus afgelast.
Ook het muziekfestijn Jera On Air 2020 is vanwege het coronavirus afgelast. Foto: Henk Lammen

Streep door Jera on Air

Algemeen Coronavirus

De organisatie van muziekfestival Jera on Air leefde lange tijd in onzekerheid, maar minister-president Mark Rutte schepte dinsdagavond duidelijkheid: het hardcore-, punckrock- en metalcorefestival gaat definitief niet door.

Voor de 28ste editie van het muziekfestijn in Ysselsteyn had de organisatie onder meer de Amerikaanse band The Offspring gestrikt. ''We zijn erg verdrietig om aan te kondigen dat de 28e editie van Jera On Air niet zal plaatsvinden in 2020', meldt de organisatie op Facebook. 'Vanavond heeft de Nederlandse regering het verbod op grote publieke evenementen verlengd tot 1 september'. Aangezien Jera On Air op 24, 25 en 26 juni stond gepland,  had de organisatie geen andere keus. 

Ze respecteert het besluit. 'Het belangrijkste nu is om controle over dit virus te krijgen en uit de gevarenzone te blijven. Wij houden ons aan de regelgeving en hopen dat u hetzelfde doet. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je familie en vrienden, je buren en onze hele gemeenschap. We beloven dat Jera On Air terug zal zijn, beter en sterker dan ooit! Dus bands, blijf alsjeblieft schrijven en produceren van die geweldige muziek waar we allemaal van houden! Fans, blijf alsjeblieft onze scène steunen! We zullen hard werken en kijken ernaar uit om jullie weer te zien op Jera On Air 2021'. 

Alle gekochte tickets voor de editie van 2020 zijn ook in 2021 geldig. Jera On Air 2021 staat gepland op 24, 25 en 26 juni.

Uit de krant