De planten worden voorbereid voor transport.
De planten worden voorbereid voor transport. Foto: Vitelia

FlowerBoostChallenge zorgt voor glimlach

Algemeen Coronavirus

De sierteeltsector is goed vertegenwoordigd in Noord-Limburg en heeft het zwaar in deze coronatijd. De afzet van de vele planten en bloemen valt flink terug. In veel sectoren ontstaan nieuwe initiatieven die moeten zorgen voor saamhorigheid, troost en steun of een kleine economische compensatie.

Om de sierteeltsector een hart onder de riem te steken is recent de #FlowerBoostChallenge bedacht. Iedereen kan nu wel een boost gebruiken en daar is de Nederlandse en Limburgse sierteeltsector natuurlijk geen uitzondering op. Coöperatie Vitelia heeft Kwekerij Frank Coenders (Grubbenvorst) en Lakei Boomkwekerijen (Lottum) benaderd om een partij potrozen in te kopen en deze te voorzien van een nieuw ‘baasje’. De Zorggroep werd hiervoor benaderd, De Zorggroep heeft diverse woon- en zorgcentra in de regio voor mensen met een somatische beperking en voor mensen met dementie. De planten zijn hierna bezorgd bij de locaties Rooyhof, Vincentiushof en Blauwververstraat in Venray, Hof te Berkel in Horst, 't Zorghuus Ysselsteyn, Maasduinen Staete in Bergen, Eldershof in Well en de Stek in Castenray.

Vitelia heeft de afgelopen week ruim 650 potrozen bij deze zorginstellingen uitgeleverd. Zowel bewoners als zorgmedewerkers kunnen zo de komende tijd genieten van kleurige planten uit eigen regio.

Netjes in een rijtje zetten.

Uit de krant