Saar Bloemers, mantelzorgondersteuner bij Synthese.
Saar Bloemers, mantelzorgondersteuner bij Synthese. Foto: eigen foto

Alzheimer Café op Peel en Maas TV

Algemeen

Vanwege de coronacrisis is het Alzheimer Café Venray, dat elke maand in ouderencentrum De Kemphaan wordt gehouden, voorlopig gesloten.

Voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en zorgprofessionals is het café een belangrijk trefpunt, waar ze voor informatie over dementie terechtkunnen. Minstens even belangrijk is echter het aspect van de ontmoeting. "Mensen treffen elkaar in een gezellige sfeer en beschouwen dit vaak ook als een uitje. Door de sluiting is dit helaas voorlopig niet mogelijk", meldt coördinator Joke Halmans.

Om de band met de cafébezoekers toch in stand te kunnen houden, heeft het Venrayse Alzheimerteam de hulp ingeroepen van Peel en Maas TV. “De caféavond van komende maandag 20 april wordt uitgezonden op Peel en Maas TV. In De Kemphaan, zonder publiek, maar wel op een vertrouwde plaats en met bekende gezichten”, aldus Halmans. Het thema is ‘Ondersteuning van de Mantelzorger.’ Gastspreker is Saar Bloemers, mantelzorgondersteuner bij Synthese. Zij geeft tips en informatie waar mantelzorgers hulp en advies kunnen krijgen. Halmans: “Vooral in deze tijd hebben mantelzorgers het extra zwaar. Het thema is dus actueler dan ooit. We zijn dan ook erg blij met deze oplossing!”

Het Alzheimer TV Café is te zien op Peel en Maas TV op maandag 20 april om 19.00 uur. Het programma wordt dezelfde avond herhaald om 23.00 uur. Ook op dinsdag 21 april is er elk heel uur een herhaling tussen 00.00 en 08.00 uur. Later die dag worden herhalingen uitgezonden om 12.00, 13.00, 14.00, 18.00, 19.00 en 23.00 uur.

Uit de krant