Burgemeester Luc Winants speldde Vincent Buitendijk de onderscheiding donderdag op.
Burgemeester Luc Winants speldde Vincent Buitendijk de onderscheiding donderdag op. Foto: Hoedemaekers Venray

Vincent Buitendijk uit Heide geridderd

Algemeen

Burgemeester Luc Winants heeft donderdag Vincent Buitendijk (61) uit Heide geridderd tijdens zijn afscheid als bestuurder van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven.

Vanaf 2000 was Buitendijk vanuit zijn functie als Raad van Bestuur van Libra Revalidatie & Audiologie een buitengewoon betrokken en gewaardeerd lid binnen Revalidatie Nederland. Hij droeg persoonlijk bij aan het landelijk op de kaart zetten van Libra Revalidatie & Audiologie. Deze organisatie is vooral bekend voor haar VIN-programma voor comapatiënten en een tinnitusprogramma. 

Door zijn inzet in diverse geledingen van branchevereniging Revalidatie Nederland en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft hij tevens bijgedragen aan de verbetering van de gezondheidszorg in Nederland. Buitendijk was op landelijk niveau betrokken bij informatiebeleid en gegevensuitwisseling vanuit het oogpunt van veilige zorg. Hoe druk hij het ook had, hij had altijd oog voor de mens, was laagdrempelig benaderbaar, geïnteresseerd en betrokken bij de mensen met wij hij samenwerkte. 

Vanwege zijn verdiensten heeft de koning besloten Vincent Buitendijk te benoemen tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant