De loting van de optocht van het OLS in Meijel is afgelast.
De loting van de optocht van het OLS in Meijel is afgelast. Foto: Facebook OLS Meijel

Loting optocht OLS 2020 verplaatst vanwege corona

Algemeen Coronavirus

De loting van de optocht van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) op vrijdag 13 maart gaat niet door. Dat heeft de organisatie van het OLS 2020 Meijel besloten. De loting wordt verplaatst naar een nieuwe datum in april. 

Meijel ligt aan de grens van Noord-Brabant. Voor deze gehele provincie zijn onlangs maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen. “Als organisatie onderkennen wij het risico op verdere verspreiding en nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Want er komen veel mensen uit Limburg en Belgisch Limburg naar deze loting. Wij rekenen op begrip voor deze beslissing”, aldus Hubert Vos, voorzitter OLS 2020 Meijel. 

De loting van de OLS optocht ‘loote, loeëpe en böllekes’ gaat vrijdag 13 maart dus niet door. De nieuwe datum in april maakt de organisatie zo snel mogelijk bekend. "Ook dan zorgen wij natuurlijk voor een mooi programma. Wij hopen dat de situatie rond het coronavirus het dan toelaat de loting verantwoord te laten plaatsvinden. De komende weken zullen dit uitwijzen. Als dit niet het geval is, dan vindt de loting wel op die datum plaats, maar via een livestream en zonder publiek."

Meer info via de Facebookpagina van het OLS en via www.ols2020.eu.

Uit de krant