De wethouders Martijn van der Putten en Cor Vervoort zetten hun handtekening.
De wethouders Martijn van der Putten en Cor Vervoort zetten hun handtekening. Foto: Rini van de Leur Venray

'Petrus’ Bandenschool hart van Oranjebuurt'

Algemeen

Vertegenwoordigers van de Oranjebuurt en de directie van de Petrus’ Bandenschool hebben maandag een intentieverklaring ondertekend waarin ze aangeven de al bestaande samenwerking te gaan intensiveren.


Momenteel wordt er door de buurt al regelmatig gebruikgemaakt van de ruimtes van de school voor vergaderingen, nieuwjaarsborrel en Sint-Maartensoptocht. Een werkgroep bereidt een samengaan van Kolkplein-schoolplein voor en er is een ‘buurt klusgroep’ voor de school. Nieuwe plannen en ontwikkelingen staan voor de deur. Een van die plannen is om de ‘vrijdagmiddagontmoetingsgroep’ voor eind van dit jaar te verhuizen van vrouwencentrum EVA naar de aula van de school. De ruimte bij EVA wordt te klein en op school zijn er meer mogelijkheden, waarbij ook de leerlingen betrokken kunnen worden.

Voor school en buurt een mooie gelegenheid om de groeiende samenwerking via de ondertekening te bevestigen en het glas te heffen. De twee wethouders Cor Vervoort en Martijn van der Putten, die met de toekomstige plannen te maken zullen krijgen, hebben als getuigen bij deze samenwerkingsafspraak ook hun handtekening gezet.

Donderdag in Peel en Maas en op Peel en Maas TV een verslag van de bijeenkomst. 

Uit de krant