Afbeelding
Foto: VieCuri

Nieuwe coronabesmetting bij VieCuri

Algemeen Coronavirus

Een medewerker van ziekenhuis VieCuri heeft woensdag positief getest op het coronavirus. Daarmee komt het aantal besmettingen onder het ziekenhuispersoneel van VieCuri op drie. Het ziekenhuis heeft de GGD op de hoogte gesteld. Er is een contactonderzoek gestart onder patiënten en medewerkers. Daar waar nodig neemt het ziekenhuis maatregelen zoals patiënten in isolatie verplegen.

Voor alle drie de medewerkers geldt dat ze goed en zorgvuldig hebben gehandeld en niet met klachten hebben gewerkt. Volgens de RIVM-richtlijn hebben patiënten en medewerkers daardoor geen besmettingsrisico gelopen. 

VieCuri houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM. 'We willen graag aan onze patiënten en bezoekers benadrukken dat dit geen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van ons ziekenhuis. Dit betekent dat afspraken op de poliklinieken en de geplande behandelingen en operaties doorgaan. De veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers blijft het belangrijkst', schrijft het ziekenhuis op de website.

Uit de krant