Stef Classens lanceert vrijdag zijn single Carried Away.
Stef Classens lanceert vrijdag zijn single Carried Away. Foto: Ron Koenen

Stef Classens lanceert nieuwe single

Algemeen

Stef Classens releaset vrijdag zijn eerste single sinds zijn deelname aan het televisieprogramma The voice of Holland. Het nummer Carried Away zong de zanger uit Veulen al tijdens de finale van het populaire programma.

Classens brengt nu zijn eerste single uit onder zijn eigen naam bij PIAS Holland. Over Carried Away zegt Stef: "Voor mij gaat de song over dat iedereen altijd vecht tegen het verleden en dit zou willen veranderen. Maar uiteindelijk maakt dit je tot wie je bent. Je kunt nu eenmaal je verhaal niet veranderen, accepteer wie je bent, ook al moet je soms door dalen gaan." 

Stef Classens wordt geboren in Veulen en groeit op in een muzikale familie waar hij al van jongs af aan omringd wordt door muzikanten. Dit heeft een directe invloed op zijn eigen liefde voor het vak.
In 2014, als hij nog aan het Rock City Institute in Eindhoven studeert, wint Stef De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hij vormt een band om zich heen en brengt in 2017 onder de naam Handed zijn debuutalbum Above the Storm, Below the Flood uit.

Carried Away is ontstaan tijdens het RecPlay Writing Camp in oktober 2019 en werd in een dag geschreven tijdens een samenwerking met Alessia Labate (Italië), No Class (Noorwegen) en Johannes Weiss Schnur (White Zoo, Duitsland).

Uit de krant