Afbeelding
Foto: politie Venray

Kletsnatte man in berm gearresteerd

Algemeen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden op de Deurneseweg in Venray. In het voertuig van de verdachte lagen enkele gestolen gereedschapskoffers (foto).

De verdachte viel in Ysselsteyn op vanwege zijn opvallende rijgedrag. Passerende agenten wilden het voertuig controleren. Op het moment dat de agenten in de richting van de verdachte reden, sloeg hij op de vlucht. Agenten zetten de achtervolging in. Uiteindelijk reed de verdacht in Venray een doodlopende straat in. De man gaf echter niet op, verliet het voertuig en ging er te voet vandoor. Agenten achtervolgden de man ook rennend. 

De verdachte haalde op zijn vlucht allerlei capriolen uit. Hij zwom een stuk door een sloot, klom bij een talud omhoog en rende in de richting van de Deurneseweg. Andere toegesnelde agenten zagen de verdachte de berm induiken om zich te verschuilen. Daar kon de kletsnatte verdachte gearresteerd worden. 

Uit politie-onderzoek bleek dat de gereedschapskoffer in de auto van de man gestolen was uit een voertuig in Deurne. De rechtmatige eigenaar had al aangifte gedaan van de diefstal. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen. Vermoedelijk gaat het voertuig niet meer terug naar de verdachte. De man zit vast in Venlo en er zal nader onderzoek worden verricht door de politie.

Uit de krant