Weer ereplaats voor Bjorn en Mieke tijdens finale LVK.
Weer ereplaats voor Bjorn en Mieke tijdens finale LVK. Archieffoto: Henk Lammen

Bjorn en Mieke tweede in finale LVK, Tamara en Stef vijfde

Algemeen

Het Venrayse duo Bjorn en Mieke heeft vrijdagavond met het  lied Brèk De Nácht de tweede plek behaald in de finale van het 44ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in een met zesduizend bezoekers gevulde feestpaviljoen in Echt.

Spik en Span uit Susteren won voor eigen publiek voor de vierde keer het LVK, dit keer met hun lied Vrunj tot de allerleste runj. De winnaars kregen in totaal 77 punten, twaalf meer dan nummer twee Bjorn en Mieke. Stef en Tamara Koonings (Pruuf Mar) uit Ysselsteyn eindigden op de vijfde plek met hun nummer Urst látter.

Bjorn en Mieke werden vorig jaar derde, de twee jaren daarvoor eindigde het tweetal op de tweede plaats in de LVK-finale. Het publiek waardeerde hun nummer dit jaar met de hoogste score (16) van alle optredende artiesten. Ook van de jubilarissenjury kregen Bjorn en Mieke de meeste punten. De nekslag kreeg het duo echter van de vastelaovesjury, die, tot grote teleurstelling van alle Bjorn en Mieke-fans, slechts vijf punten gaf aan Brèk De Nácht. 

Stef en Tamara Koonings kregen van de publieksjury veertien punten. Hun nummer werd door de vastelaovesjury met elf punten gewaardeerd, zes meer dan Brèk De Nácht van Bjorn en Mieke.  

De grote finale werd live uitgezonden op televisiezender L1. Tijdens de finale kwamen Stef en Tamara Koonings (Pruuf Mar) uit Ysselsteyn als achtste aan de beurt met hun nummer Urst látter. Bjorn Poels en Mieke Janssen traden als tiende op met Brèk De Nácht.  Twintig artiesten stonden op de planken tijdens de finale van het LVK. De organisatie van het carnavaleske liedjesfestijn was dit keer in handen van carnavalsvereniging De Aester in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren, de stichting LVK en L1.

Clip Stef en Tamara Koonings:
https://www.youtube.com/watch?v=gWbCTJIXKJk

Clip Bjorn en Mieke:
https://www.youtube.com/watch?v=3XJXvgBDFIM

Uit de krant