Burgemeester Hans Gilissen neemt op 13 een 14 december afscheid van Venray.
Burgemeester Hans Gilissen neemt op 13 een 14 december afscheid van Venray. Foto: Archief Peel en Maas

Venray neemt afscheid van Hans Gilissen

Algemeen

Venray neemt vrijdag 13 en zaterdag 14 december afscheid van burgemeester Hans Gilissen. De vertrekkende burgervader neemt vrijdag afscheid van de gemeenteraad en de medewerkers van de gemeente, zaterdag kunnen de overige inwoners hem de hand schudden.

Het afscheid van bestuur en politiek vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, de plek waar Hans Gilissen tien jaar lang de vergaderingen van de gemeenteraad op zijn eigen wijze heeft geleid. Het afscheid gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering. Aansluitend kunnen de medewerkers van de gemeente tijdens een informele bijeenkomst de scheidende eerste burger het beste wensen.

Zaterdag 14 december na een middagprogramma voor genodigden is vanaf 19.30 uur de schouwburg het toneel waar alle Venraynaren afscheid van de burgervader kunnen nemen. Iedereen is welkom: schooljuf en timmerman, voetbalclub en schutterij, jong en oud. Vertegenwoordigers van de vele verenigingen die de gemeente telt, ondernemers, maar ook de 'gewone' inwoner van een dorp of wijk. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. 

Het kon weleens druk worden in de schouwburg en daarom blijft het bij een hand geven en is er geen tijd voor toespraken, gedichten enzovoort. De burgemeester heeft ook aangegeven geen cadeaus te wensen, maar wie toch iets wil geven kan een bedrag overmaken aan de voedselbank. Het rekeningnummer is NL63RABO0153907754 t.n.v. Gemeente Venray met als omschrijving 'bijdrage afscheid H. Gilissen'. 

Uit de krant