Feest-J deed voor de derde keer mee aan het KLF, maar won voor het eerst de grote beker.
Feest-J deed voor de derde keer mee aan het KLF, maar won voor het eerst de grote beker. Foto: Hoedemaekers Venray

Feest-J de beste met En....Dur! (fotoalbum en video)

Algemeen Fotoalbums Video

Venray | Feest-J heeft afgelopen zondag het Kienderliedjesfestival (KLF) gewonnen met het liedje En.......Dur! Het enthousiaste zestal kreeg hulp van componist Bart Lemmen en tekstschrijver Wout Claessens.

Het liedjesfestival werd gehouden in de Petrus' Bandenschool aan de Minister Charles Ruysstraat in Venray. Er stonden tijdens de liedjesmiddag elf verschillende acts op het podium. "Veel kinderen uit Venray hebben weer hun uiterste best gedaan om een mooi nummer te maken", legt Mark Weijs van het KLF uit. "De jury bepaalt uiteindelijk het podium en er is ook een aanmoedigingsprijs. Uiteindelijk worden er vier nummers opgenomen."

Feest-J mag zich dit jaar dus de beste noemen. De groep deed voor de derde keer meer aan het KLF en mag nu voor het eerst met de grote beker mee naar huis nemen. "Het is superleuk", roept het zestal na afloop in koor. "Ons liedje gaat over carnaval", legt Job uit. "Het gaat erover dat we stoppen met carnaval en later weer doorgaan." Feest-J mag nu een clip opnemen en Tim had alvast een goed idee. "Misschien kunnen we ons nummer zingen in de kerk en dat er dan allemaal oude dametjes op onze muziek swingen."

De jury had een zware taak om de winnaar te bepalen. "Er waren ook kinderen die het aandurfden om solo op het podium te staan", zegt Ilse Lucassen van de KLF-organisatie. "Zij krijgen natuurlijk veel hulp van hun ouders en dat is wel bijzonder. Als je niet zo goed weet waar je over moet zingen, kun je ook altijd ons om hulp vragen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant