Mike Teunissen straalt op het podium van de Tour de France in de gele trui.
Mike Teunissen straalt op het podium van de Tour de France in de gele trui. Foto: Cor Vos

Teunissen Limburgs wielrenner van het jaar

Algemeen

Wielrenner Mike Teunissen is woensdagavond in Venray uitgeroepen tot Limburgs wielrenner van het jaar. De 27-jarige hardrijder van Team Jumbo-Visma houdt met zijn benoeming provinciegenoten Tom Dumoulin en Wout Poels van zich af. Het Limburgs wielergala werd dit jaar in de schouwburg van Venray georganiseerd.

Teunissen heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug. Zijn grootste succes boekte Teunissen in de Tour de France. Hij won de eerste etappe door onder meer topsprinter Peter Sagan te kloppen in de massasprint. Met de etappewinst legde Teunissen ook beslag op de eerste gele leiderstrui van de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Een dag later won hij met zijn ploeg Jumbo-Visma de ploegentijdrit. Uiteindelijk reed Teunissen twee dagen in de gele leiderstrui. Teunissen was de eerste Nederlandse geletruidrager sinds Erik Breukink in 1989.

Toch viel er in 2019 meer te juichen voor Teunissen. Zo won hij onder meer het eind- en puntenklassement in de Vierdaagse van Duinkerke en het eindklassement Ster ZLM Toer. Teunissen volgt Tom Dumoulin op als Limburgs wielrenner van het jaar. Dumoulin won de verkiezing zes keer op rij.

Uit de krant