Logo peelenmaasvenray.nl
Venray en omgeving zijn een prachtige plek om een mooie motortocht te maken.
Venray en omgeving zijn een prachtige plek om een mooie motortocht te maken. (Foto: persfoto)

Motorrijden in Venray en omgeving!

  Advertorial

Venray en omgeving is een prachtige plek om een mooie motortocht te maken. Het prachtige Limburgse landschap is namelijk uitstekend te ontdekken met de motor. Als je de snelwegen vermijdt is het ook heerlijk rustig. In dit artikel bespreken we een aantal tips voordat je op de motor stapt en onderaan staan nog een aantal motorroutes.

Tip 1: Draag goede bekleding
Met een spijkerbroek op de motor is nooit een goed idee, want als je onverhoopt valt zal je een heel flinke schaafwond krijgen. Eventueel kun je speciale onderkleding dragen die dit voorkomt, maar je kunt ook gewoon stoere leren broeken en jassen dragen natuurlijk. Een ander onderdeel dat je aan je bekleding toe kunt voegen is een gele bril. Als je merkt dat je regelmatig slecht ziet in bepaalde weersomstandigheden is dit namelijk uitstekend, want het zicht wordt bij mist, regen en in het donker aanzienlijk verbeterd.

Tip 2: Draag een goede motorhelm
Een goede helm kan je leven redden. Zorg ervoor dat je een nieuwe motorhelm draagt die je ook met regelmaat vervangt. Je weet namelijk niet wat er met een tweedehands motorhelmen is gebeurt en sowieso wordt de werking van een helm na een aantal jaar minder. Draag dus altijd een goede helm, die ook nog eens goed past.

Tip 3: Koop een goed motorslot
Als je regelmatig even een stop wilt maken of zelfs met de motor gaat kamperen, is het belangrijk dat je een goed motorslot art 4 hebt. Koop daarom een slot met een keurmerk, zodat je zeker weet dat het dieven heel moeilijk wordt gemaakt om je motor te stelen. En mocht dat nou onverhoopt wel gebeuren, zal een slot met een keurmerk ervoor zorgen dat je verzekering de schade ook uitkeert.

Route 1: Van Venray naar het drielandenpunt
Als je in Venray op vakantie bent is een tocht naar Vaals eigenlijk onmisbaar. In Vaals ligt namelijk de Vaalserberg, de hoogste 'berg' van Nederland, en het drielandenpunt. Hier grenst Nederland aan zowel België als Duitsland. Daarnaast moet je heel Limburg doorkruisen om er te komen, dus zie je op één dag lekker veel van de provincie. Deze route is ongeveer 250 kilometer en gaat ook langs stadjes zoals Weert, Deurne en Roermond. Hier kun je dus prima even pauze houden en wat lekkers gaan eten. Bij de Vaalserberg is ook van alles te beleven.

Bekijk de route hier!

Route 2: Een rondje Duitsland
Dit is een nogal ambitieuze naam voor de route, het gaat natuurlijk maar om een stukje Duitsland. Venray ligt vlakbij de grens en het is natuurlijk zonde om niet even door Duitsland te gaan. Het is zo dichtbij maar heeft toch een heel andere cultuur. Deze route neemt je mee naar Kleve, Emerik, Wesel, Geldern en weer terug naar Venray. De totale route is 170 kilometer, maar doordat je niet over snelwegen rijdt duurt dit zo'n 3 uur. Mocht je er een middagje stad aan willen plakken kun je ook naar Essen of Duisburg gaan, dat is ongeveer 50 kilometer extra rijden.

Bekijk de route hier!

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten