De vrijwilligers van Kapstok op de foto met Anne-Mieke Ruyten (voorste rij, derde van links).
De vrijwilligers van Kapstok op de foto met Anne-Mieke Ruyten (voorste rij, derde van links). Persfoto

Eerste lustrum Logeerhuis Kapstok

Algemeen

Deze maand is het vijf jaar geleden dat Logeerhuis Kapstok in Venray zijn deuren opende. Het komende jaar staat dan ook in het teken van dit jubileum: er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zowel voor de gasten als voor de vrijwilligers.

De aftrap van het lustrumjaar was afgelopen zondag, toen de vrijwilligers met hun partners werden getrakteerd op een avondje theater in de Venrayse schouwburg. Zij bezochten een optreden van de uit Venray afkomstige actrice Anne-Mieke Ruyten met haar zangprogramma Oevers. Na afloop was er een gezellige nazit, waarbij de mensen van Kapstok nader konden kennismaken met de artieste, die ook als ambassadrice aan het logeerhuis is verbonden.

"Ik heb veel bewondering en respect voor de mensen van Kapstok", zegt zij. "Zij doen zoveel goed werk, met zóveel toewijding en enthousiasme." Binnenkort gaat zij ook als vrijwilliger een dienst meedraaien in het logeerhuis. "Zo kan ik niet alleen zelf ervaren hoe het is om daar te werken, maar ik hoop dat ik daardoor ook andere mensen kan inspireren om zich als vrijwilliger te gaan inzetten voor Kapstok", aldus de actrice.

Voor informatie over vrijwilliger worden bij Logeerhuis Kapstok, kijk op de website www.logeerhuiskapstok.nl en Facebook.

Uit de krant