Stella Wientjens (links) scoorde zondag twee van de zeven treffers.
Stella Wientjens (links) scoorde zondag twee van de zeven treffers. Foto: Henk Lammen

Venray raast door: 7-2 (fotoalbum)

Algemeen Fotoalbums

Venray | De titeljacht van de Venrayse hockeysters in de vierde klasse lijkt niet te stuiten. Op sportpark De Wieën werd Nuth zondag op een 7-2 nederlaag getrakteerd.

Door Henk Lammen

De thuisploeg maakte het zichzelf moeilijk in de eerste helft, maar nam in het eerste kwart wel een 2-0 voorsprong. Joni van Alst opende de score uit een strafcorner, Stella Wientjens sloeg vervolgens een pass van Lisa Bronswijk binnen. In het tweede kwart zakte de thuisploeg in en scoorden de felle gasten de 2-1. Dit was tevens de ruststand. "We gingen teveel mee in het vechthockey van Nuth. Als wij ons spelletje blijven spelen, is er niets aan de hand", vatte teammanager Gerjan van Alst de eerste helft treffend samen. Die boodschap werd de Venrayse hockeysters voor het begin van de tweede helft meegegeven. De aanvalsmachine van de thuisploeg, na zeven duels al goed voor 45 treffers, begon op volle toeren te draaien. Eerst bediende Lon van Alst op maat Eva Verschuuren die de 3-1 binnen pushte. Niet veel later tipte Pleun Vollenberg een assist van opnieuw Van Alst binnen. Een backhand van Joni van Alst belandde vervolgens op de lat, waarna Vollenberg in de rebound doel trof: 5-1. In het vierde kwart kreeg Nuth een kans en dat leverde meteen de 5-2 op. In de eindfase werd het duel grimmiger met gele en groene kaarten aan beide zijden tot gevolg. Venray benutte een overtalsituatie in het laatste kwart optimaal. Joni van Alst schoot met een backhand raak, waarna Stella Wientjens zorgde voor het slotakkoord. Uit een bijna onmogelijke hoek zette zij de 7-2 eindstand op het scorebord. Met 21 punten uit zeven duels is Venray vooralsnog onaantastbaar in de vierde klasse. De kloof met nummer Overbetuwe is inmiddels negen punten. Die ploeg heeft wel een duel minder gespeeld. Komend weekend is Venray vrij. Op zondag 17 november hervat Venray de competitie met opnieuw een thuiswedstrijd. Om 12.30 uur is middenmoter HC Mierlo de tegenstander.

Venray-Nuth 7-2 (2-1). Doelpunten Venray: Joni van Alst, Stella Wientjens en Pleun Vollenberg (allen 2x) en Eva Verschuuren.