De politie van Venray greep in de nacht van vrijdag op zaterdag een motorrijder in de kraag voor een serie overtredingen.
De politie van Venray greep in de nacht van vrijdag op zaterdag een motorrijder in de kraag voor een serie overtredingen. Archieffoto Peel en Maas

Aanhouding scooterrijder voor serie overtredingen

Algemeen

Een bestuurder van een motorscooter moet zich binnenkort bij de rechter melden voor het plegen van meerdere strafbare feiten.

De politie zag de man in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0.30 uur zonder kentekenplaat op zijn scooter rijden in het centrum van Venray. Op het moment dat hij de politie zag, ging er als een haas vandoor. Tijdens de daaropvolgende achtervolging door hartje Venray moest het uitgaanspubliek meerdere keren aan de kant springen om een botsing met de scooter te voorkomen. De bestuurder reed volgens de politie met een vaart van circa 85km/uur door het centrum en vervolgens naar de wijk Landweert, waar de politie hem uit het oog verloor. Een andere patrouille betrapte de bestuurder even later echter bij de sporthal in de wijk, waar hij stilstond, maar vervolgens wilde de man om het dienstvoertuig heen rijden door flink gas te geven en zijn scooter verschillende kanten op te sturen. Dat mislukte echter. De man werd door de politie tegen de grond gewerkt en daarna direct aangehouden. 

Uit het daaropvolgende onderzoek bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd.  Zijn rijbewijs werd om die reden meteen ingevorderd en de man zal zich binnenkort voor zijn overtredingenreeks voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

Uit de krant