De politie is op zoek naar twee jonge inbrekers.
De politie is op zoek naar twee jonge inbrekers. Foto: Instagram Politie

Politie zoekt inbrekers

Algemeen

De Venrayse politie is op zoek naar meer informatie over een inbraak, vrijdagavond 25 oktober rond 21.00-21.15 uur, in een woning aan de Gasstraat in Venray.

De twee inbrekers werden tijdens hun bezigheden in het huis overlopen en  namen vervolgens de benen. De twee die de woning binnendrongen, hebben volgens een getuige een Noord-Afrikaans uiterlijk en worden tussen de 12-15 jaar geschat. Een van hen had een rugzak bij zich. Ze vluchtten in een gereedstaande auto, vermoedelijk een Volkswagen Polo of een vergelijkbare auto (dieseluitvoering). In deze auto zat nog een persoon, die de auto bestuurde. Mogelijk dat er nog meer mensen in deze auto zaten. 

Een dag later, zaterdag 26 oktober rond 18.45 uur, was een woning aan de Minister Charles Ruysstraat in Venray het doelwit van inbrekers. Dit keer bleef het bij een poging, want de inbrekers werden tijdens hun bezigheden gestoord. Of het om dezelfde daders gaat, is niet bekend.  De politie is ook voor deze poging tot inbraak op zoek naar meer informatie. Getuigen of mensen met relevante camerabeelden wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Uit de krant