Afbeelding
Foto: NOS

Enorme stunt: Mike Teunissen pakt gele trui

Algemeen

Wielrenner Mike Teunissen heeft zaterdagmiddag voor een enorme stunt gezorgd in de Tour de France. De wielrenner uit Ysselsteyn won de massasprint van de eerste etappe in Brussel. Met de etappewinst pakte de renner van Team Jumbo-Visma ook meteen de gele leiderstrui.

Na Erik Breukink was dertig jaar geleden de laatste Nederlandse drager van de gele trui in de Ronde van Frankrijk. Normaliter is Teunissen de laatste man in de sprinttrein van Dylan Groenewegen, maar de topsprinter was betrokken bij een valpartij in de laatste kilometers. Zodoende kon Teunissen voor zijn eigen kans gaan. In de sprint versloeg hij op de eindstreep Peter Sagan met een banddikte.

Teunissen kwam na afloop snel voor de camera bij de NOS. Hij kon zijn vreugde nauwelijks in woorden uitdrukken. "Bizar. Het is echt onwerkelijk", zei hij vol ongeloof. "Ik hoop dat het goed gaat met Dylan", voegde hij nog toe voordat hij naar het erepodium moest. Voorafgaand rekende de wielerwereld op een gele trui voor Groenewegen, maar Teunissen zorgde dus voor een historische dag in de Nederlandse wielergeschiedenis.

Uit de krant