Bijna alle geslaagde leerlingen van Huiswerk Begeleiding Venray.
Bijna alle geslaagde leerlingen van Huiswerk Begeleiding Venray. Foto: Sjaak Peters

'We doen het voor de blije gezichten'

Algemeen

Woensdag 12 juni klonk er gejuich in de Venrayse huiskamers: veel leerlingen kregen te horen dat ze hun diploma hadden behaald. Ook bij Huiswerk Begeleiding Venray ging de vlag uit, want opnieuw is het gelukt om een hoog percentage leerlingen te helpen hun diploma te behalen.

Nu is José Hecker wel wat gewend, want al negen jaar behaalt Huiswerk Begeleiding Venray – gevestigd op de Patersstraat – hoge slagingspercentages. Maar sommige dingen wennen nooit, zegt ze lachend: "Het is elk jaar een feest om de vrolijke gezichten te zien van de leerlingen die ons komen bedanken. Dáár doen we het voor." 'We' zijn de vaste begeleiders Corianne en Nicole, vakdocenten en surveillanten en José zelf. Hoe is het succes te verklaren? "Een belangrijke factor is dat we naast vaste begeleiders ook vakdocenten inzetten. Bij hen kun je terecht als je moeite hebt met een bepaald vak."

Met die methode is Huiswerk Begeleiding Venray behoorlijk uniek. "Deze aanpak past bij onze filosofie van kwaliteit en maatwerk."

Het hoge aantal geslaagden levert wel een uitdaging op: elk jaar moet Huiswerk Begeleiding Venray nieuwe leerlingen werven. José Hecker doet het met plezier: "Ik ben blij dat wij de geslaagden goed hebben afgeleverd en dat er weer plek vrijkomt voor leerlingen die het steuntje in de rug nodig hebben. Mochten ouders en hun kinderen nadenken over huiswerkbegeleiding, maak dan gerust een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Behalve naar nieuwe leerlingen zijn we ook op zoek naar nieuwe vakdocenten. Want de kwaliteit die we al jaren leveren, willen we handhaven."

Het beste bewijs van de succesvolle aanpak is bijgaande foto met bijna alle geslaagde leerlingen van Huiswerk Begeleiding Venray.

Uit de krant