Castenray is op zaterdag 29 juni gastheer voor de activiteitendag Rollebol.
Castenray is op zaterdag 29 juni gastheer voor de activiteitendag Rollebol. Foto: Organisatie Rollebol

Rollebol in Castenray

Algemeen

In Castenray vindt op zaterdag 29 juni rond 10.15 uur de opening plaats van de 35e Rollebol. Dit is een activiteitendag voor jeugdclubs uit Noord-Limburg.

In al die jaren stonden vrijwilligers van de deelnemende clubs garant voor een gezellig en sportief programma. Rollebol is in 1984 voor het eerst gehouden in Lomm. Het was destijds een initiatief van Vereniging Jeugdclubs Limburg om voor ledenclubs in Noordelijk Limburg een sport- en spellendag te organiseren. Deze Limburgse koepelorganisatie, nu Jeugdwerk Limburg geheten, zorgt nog steeds voor begeleiding.

Rollebol '19 in Castenray bestaat uit twee gedeeltes, een circuit met zeskampachtige spelen dat gehouden wordt in de wei tegenover gemeenschapshuis De Wis en een survival circuit op de Casselse Berg. Hier worden de deelnemers met een treintje naar toegebracht. Rollebol '19 werkt samen met de organisatie van de Zomerse Zondag, die een dag later in Castenray gehouden wordt. De deelnemers aan Rollebol zijn behalve SJW Castenray, OJB de Hobbits uit Kessel, JWB Beringe, Jong Arcen en Sirene '99 uit Lomm.

Jeugdwerk Limburg is een vereniging van 87 door vrijwilligers gerunde Jeugd- en Jongerenwerkorganisaties in Limburg. Hieronder zijn vele jeugdclubs die wekelijks clubwerk en andere activiteiten voor kinderen en tieners organiseren, maar ook kindervakantiewerkorganisaties. Jeugdwerk Limburg is een vraaggerichte organisatie. Zij ondersteunt met haar activiteiten de lokale vrijwilligers bij de uitvoering van hun werk. Het werk van Jeugdwerk Limburg wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Limburg.

De eerste spelenronde begint om 10.30 uur. De pauze duurt van 13.00 tot 13.45 uur en daarna start de tweede spelenronde tot 15.45 uur.

Uit de krant