Lintje voor Elly van Sinten.
Lintje voor Elly van Sinten. Foto Hoedemaekers Venray

Lintje voor Elly van Sinten

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft  vrijdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Elly van Sinten (75) tijdens haar 50-jarig jubileum als hospita in de gezinsverpleging bij de zorginstelling Vincent van Gogh in Venray.

Elly van Sinten is sinds 1969 werkzaam voor zorginstelling Vincent van Gogh. Zij is actief als hospita in de gezinsverpleging en vangt sindsdien psychiatrische patiënten op in haar gezin. De gezinsverpleging is een mooi alternatief voor de gedwongen groepsverpleging in een instelling. Op deze manier wordt het herstel van de patiënten bevorderd en krijgen ze de kans maximaal te integreren in de maatschappij. Vroeger was dit in de omgeving van Venray een meer voorkomende vorm van psychiatrische verpleging. Tegenwoordig is het aantal deelnemende gezinnen vanwege de hoge belasting (24 uur per dag, 7 dagen per week) teruggelopen naar drie.

Elly van Sinten zorgt voor haar patiënten voor een beschermde woonomgeving en een zinvolle daginvulling en neemt een deel van de psychologische ondersteuning voor haar rekening. Voor al deze verdiensten is ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant