Tijdens de tweede editie in 2018 presenteerde jong talent zich in het stadspark. (foto archief Peel en Maas)
Tijdens de tweede editie in 2018 presenteerde jong talent zich in het stadspark. (foto archief Peel en Maas) Foto: Henk Lammen

Derde editie Saull at the Park (video)

Algemeen Video

Venray | In het stadspark aan het Mgr. Goumansplein in Venray vindt op zondag 30 juni vanaf 13.00 uur de derde editie van Saull at the Park plaats. Leerlingen van zangdocente Auke Classens uit Venray brengen live muziek ten gehore.

Door Henk Lammen

Twee jaar geleden werd het nieuwe evenement Saull at the Park gelanceerd, een samenwerking tussen Auke Classens en Twan van Bussel van Gastrobar TOF. De opzet van het muzikale evenement was om lokaal en regionaal zangtalent een podium te bieden om op te treden voor een groter publiek. Het bleek een schot in de roos. "Er waren leerlingen die graag een keer op het podium wilden staan. Optreden voor familie, vrienden en bekenden. Dat was de insteek van de eerste editie. In Twan vond ik al snel een partner om dit idee gestalte te geven."

De tweede editie vond onder zonnige omstandigheden plaats

De eerste Saull at the Park vond plaats op het plein tussen de kerk en het huidige Venrayse museum De Borggraaf. Vorig jaar verplaatste het evenement zich naar het groene stadspark. "Toch een beetje 'heilige grond'", zegt Van Bussel. "We verhuisden naar het gras om daar een soort van hippieachtig sfeertje te creëren. Er kwam ook een picknick bij met kant- en klare mandjes voor de bezoekers. Lekker zittend op een kleedje genieten van een wijntje of ander drankje en hapjes. Dat sloeg meteen aan. Dat concept blijft ook dit jaar overeind staan."

Van ABBA tot Suzan en Freek

Waar tijdens de eerste editie vooral bekenden van de artiesten een kijkje kwamen nemen, was het vorig jaar al gezellig druk in het stadspark. De beide organisatoren waken er voor dat het een mammoetevenement wordt. Van Bussel: "Gezelligheid en sfeer dienen de hoofdmoot te blijven, maar uiteraard is het wel leuk als de artiesten zich aan een groter publiek kunnen presenteren. Dit jaar schenken we vooral ook aandacht aan de aankleding en omlijstende activiteiten. Zo is er een dj die de gaten tussen de artiesten opvult met zonnige klanken. Naast de bestaande bar is er bovendien een Desperadobar en een gezellige foodhoek. Het evenement is eigenlijk een uitje voor het hele gezin." Hoofdmoot van het gratis festival vormt uiteraard de muziek. De leerlingen van muziekstudio SAULL staan te popelen om op zondag 30 juni het podium te betreden. Een keur aan artiesten in de leeftijd van 8 tot 50 jaar. "Niet alle leerlingen doen mee. Voor een aantal is de drempel nu nog te hoog. Anderen zijn dan op vakantie. In totaal doen er dertig mee, met vooral solo-optredens en een diversiteit aan muziekstijlen. Van ABBA tot Suzan en Freek. Heel breed, waarbij iedereen bij zijn eigen stijl blijft." Aan het einde van het festival is er een optreden van de Venrayse zangeres Louise Looman met haar Utrechtse band Undercover. Als afsluiter van het programma, dat duurt tot 20.00 uur, staat de band SAULL rond zangeres Auke Classens geprogrammeerd. Het enige dat Van Bussel en Classens missen tijdens Saull at the Park is een strand en water, anders had het evenement helemaal een Caribische uitstraling. "En mijn lampenkap is kapot", lacht Auke over haar handelsmerk tijdens optredens.

Henk Lammen

Uit de krant