De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. Foto: eigen foto

Cheque voor Hospice Zenit

Algemeen

Penningmeester Ingrid Loossen van Hospice Zenit in Venray mocht vorige week een cheque van 1639,10 euro in ontvangst nemen.

Het bedrag was ingezameld door Venraynaar Pieter Swinkels, die daarmee een schoolproject afsloot met een bijdrage voor het goede doel. Swinkels: "Door de deelname van zoveel mensen heb ik dit mooie bedrag mogen doneren. Familie, vrienden, bekenden, leden van SV Venray. Daarvoor ben ik iedereen dankbaar. Hospice Zenit verdient deze steun. De organisatie doet zoveel goed werk."

Naast de steun aan het hospice was het initiatief een eerbetoon aan zijn overleden peettante Ingrid Leinders. In haar laatste weken voor haar dood verbleef zij, na een heftige strijd tegen kanker, in het centrum voor palliatieve terminale zorg in Venray. In het kader van zijn afstuderen moest Pieter Swinkels een project opzetten dat vier tot zes weken duurt. Hij besloot dit te koppelen aan het goede doel.

In de maand mei organiseerde hij vier sponsorlopen van 5,8 kilometer. Aan het afstudeerproject van de student Sport en Bewegen niveau 4 aan het ROC in Boxmeer werd iedere vrijdagavond telkens door een groep mensen deelgenomen. Familie, vrienden en bekenden, maar ook clubleden van SV Venray, de voetbalvereniging waar Swinkels actief is. "Ook namens Hospice Zenit enorm veel dank aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Ik ben ervan overtuigd dat het geld goed wordt besteed." 

Uit de krant