SSS'18 won donderdagavond van Real Lunet, naar nu blijkt beslissend voor promotie naar de eerste klasse. Foto: Albert Hendriks

SSS'18: promotie zonder finale te spelen

SSS'18 is zonder het laatste finaleduel te spelen naar de eerste klasse gepromoveerd. 'Van harte gefeliciteerd aan spelers en staf! District KNVB Zuid 2 krijgt de plek van JVC Cuijk'. Dat meldt de club op Twitter.

Door het terugtrekken van het met financiële problemen kampende JVC uit de derde divisie, waardoor er een extra plaats in de eerste klasse vrijkomt, plaatsen de winnaars van de tweede ronde in de tweede klasse zich automatisch voor de eerste klasse. Omdat SSS'18 donderdagavond met 1-0 van Real Lunet won, is de club dus zeker van promotie naar de eerste klasse. Ook de winnaar van het duel Sportclub'25-De Ster, dat op pinkstermaandag wordt gespeeld,  plaatst zich voor de eerste klasse.

SSS'18 zou op zondag 16 juni tegen Sportclub'25 (Bocholtz) of De Ster (Stein) om promotie naar de eerste klasse moeten spelen, maar dat is door het besluit van de KNVB dus niet meer nodig. Door de promotie speelt SSS'18 volgend seizoen in ieder geval geen derby's tegen Volharding, Olympia'18, Vianen Vooruit, maar waarschijnlijk wel tegen de eersteklassers Venray, Wittenhorst, Zeilberg en Deurne.