In Beukenrode is een dagbehandeling gevestigd. Foto: Zorggroep.
In Beukenrode is een dagbehandeling gevestigd. Foto: Zorggroep.

Open huis zorglocaties Venray

Algemeen

In het kader van de landelijke week van Zorg en Welzijn, van 11 tot en met 16 maart, zet De Zorggroep in Venray op drie locaties haar deuren open voor belangstellenden.

Dagbesteding (De Tol St. Jozefweg 50, Venray) heeft op zaterdag 16 maart van 10.00 – 14.00 uur open dag. Hier zijn medewerkers en (wijk)vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven over de diverse activiteiten die voor cliënten worden georganiseerd binnen de dagbesteding, zoals koken, kienen, handwerken en bewegen. De dagbesteding biedt een combinatie van activiteiten en ontspanning voor thuiswonende ouderen in Venray. Het kan mensen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Zorglocatie Rooyhof (Julianasingel 67, Venray), waarin zorgstudio's zijn gevestigd voor (hoog)complexe zorg voor mensen met lichamelijke aandoeningen (dus geen dementiezorg), houdt open dag op twee momenten: vrijdag 15 maart van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag 16 maart van 14.00 – 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven, er is informatie over wonen, welzijn en zorg, er zijn demonstraties, muziek en er is aandacht voor het kookmoment met een kookdame van Albron, waarbij er dagelijks vers gekookt wordt.

In de aanpalende dagbehandeling Beukenrode (ingang via zorglocatie Rooyhof of Beukenlaan 1, Venray) is een dagbehandeling gevestigd, onder andere voor mensen met lichamelijke aandoeningen (somatiek) en voor mensen met dementie (psychogeriatrie).

Hier worden rondleidingen en informatie gegeven op vrijdag 15 maart van 16.15 – 17.00 uur en op zaterdag 16 maart van 14.00 – 17.00 uur. De dagbehandeling somatiek is met name bedoeld voor mensen met een lichamelijke aandoening, bijvoorbeeld als gevolg van een hersenbloeding of na een knie- of heupoperatie.

Maar ook mensen met een chronische ziekte, zoals Parkinson, reuma en MS (multiple sclerose) en bij dreigende vereenzaming kunnen gebaat zijn bij begeleiding om achteruitgang tegen te gaan.

Op alle locaties is tijdens de open dag ook volop aandacht voor werken en vrijwilligerswerk bij De Zorggroep.

Aanmelden is niet nodig; iedereen is van harte welkom.

Uit de krant