Ed Smeets wordt de nieuwe deken van Venray. Foto: Parochie Ubach over Worms.
Ed Smeets wordt de nieuwe deken van Venray. Foto: Parochie Ubach over Worms.

Ed Smeets nieuwe deken van Venray

Algemeen

Pastoor Ed Smeets wordt de nieuwe deken van Venray. Smeets is de opvolger van naamgenoot monseigneur Harrie Smeets. Hij werd eind 2018 gewijd tot bisschop van Roermond. Naar alle waarschijnlijkheid begint Smeets in april aan zijn nieuwe klus.

Ed Smeets (47) werd geboren in het Limburgse Beek. Na zijn middelbare school studeerde hij filosofie en theologie aan de priesteropleiding van het bisdom Roermond. Deze studie sloot hij in 1998 af met een baccalaureaatsdiploma. In datzelfde jaar werd hij gewijd tot diaken en benoemd in de parochies van Helden en Panningen. In 1999 werd hij na zijn priesterwijding aldaar kapelaan.

In 2004 benoemde de bisschop hem tot pastoor van de vier parochies van Ubach over Worms in Landgraaf. Na zijn priesterwijding studeerde hij kerkmuziek, die studie rondde hij in 2008 succesvol af. Naast zijn pastoorschap is hij onder meer docent muzikale vorming aan de priester- en diakenopleiding van Rolduc en is hij als bestuurslid verbonden aan de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging van het bisdom Roermond.

Uit de krant