Van links naar rechts de redactie: Ron Koenen, Henk Lammen, Willem Menting (zittend), Henk Baltussen en Dennis Stiphout (zittend rechts).
Van links naar rechts de redactie: Ron Koenen, Henk Lammen, Willem Menting (zittend), Henk Baltussen en Dennis Stiphout (zittend rechts).

Cijfer 7,5 voor Peel en Maas

Algemeen

Nieuwsblad Peel en Maas wordt in de gemeente Venray goed gelezen en gewaardeerd. 73 procent van de inwoners is geabonneerd op het nieuwsblad en 9 procent leest het nieuwsblad samen met iemand anders. Van alle lezers is 79 procent (zeer) tevreden over het (algemene) nieuws in de krant. Veertig procent geeft Peel en Maas het rapportcijfer 8, de gemiddelde score  is een 7,5. Dat en meer blijkt uit een media-onderzoek, dat onlangs door TOP Onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 500  respondenten.

Wat veel mensen niet weten, is dat de redactie van nieuwsblad Peel en Maas ook de redactie van het Boxmeers Weekblad, het Cuijks Weekblad, De Koerier Mill en De Graafsche Courant in hele het Land van Cuijk verzorgt. "Dat doen we al een jaar, en die samenwerking begint steeds meer z'n vruchten af te werpen. Het is voor ons heel gemakkelijk om zowel teksten als advertenties met die vier huis-aan-huisbladen van De Persgroep uit te wisselen", zegt Christ van den Munckhof.

"Waar we ook wekelijks voor zorgen is dat de bezorging op orde is. Een goede bezorging is zeer belangrijk. We beloven immers de adverteerders dat de krant bij alle abonnees in de bus valt. En die abonnees betalen daar ook voor", vervolgt Van den Munckhof. "Elke donderdag zijn bijna 80 bezorgers voor ons op pad om Peel en Maas te bezorgen. Natuurlijk zien we het liefst dat die foutloos gaat. Dat is echter een utopie. Maar met gemiddeld nog geen negen klachten per week hebben we dat, denk ik, dik op orde. En is een bezorger er een vergeten, dan krijgt hij een seintje om de krant alsnog na te bezorgen."

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie over het onderzoek. 

Uit de krant