Logo peelenmaasvenray.nl
Freek Thoone snelt voorbij een tegenstander in zijn Venray-periode. Foto: archief Peel en Maas.
Freek Thoone snelt voorbij een tegenstander in zijn Venray-periode. Foto: archief Peel en Maas.

Laatste seizoen voor Freek Thoone

  Sport

Freek Thoone is bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer. De aanvaller van hoofdklasser AWC uit Wijchen stopt er over 18 wedstrijden mee. "Na 17 jaar is het mooi geweest", vertelt Thoone. "Ik wil me nu richten op het trainersvak."

De 33-jarige doelpuntenmaker uit Leunen speelde in zijn actieve loopbaan voor Leunen (4 jaar), Venray (6 jaar), Achilles'29 (5 jaar) en nu is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij AWC. "Ik ben nog hartstikke fit en in de hoofdklasse kan ik nog goed mee, maar de generatiekloof met mijn teamgenoten wordt steeds groter. Dat merk ik wel. Het is een mooi moment om te stoppen." Vorig seizoen pakte Thoone met zijn ploeg de titel in de eerste klasse. Momenteel staat AWC vijfde in de hoofdklasse. "We gaan ons zeker handhaven dit seizoen. Als dat lukt, zou het een unicum zijn voor deze club."

In het verleden was Thoone al trainer in de gecombineerde jeugdopleiding van VVV-Venlo en Helmond Sport. "Ik ben destijds gestopt, want ik kon het niet meer combineren met Achilles. Het liefst ga ik een eerste seniorenteam trainen, maar een A1 bij een grote vereniging zie ik ook wel zitten. De trainerscarrousel draait al op volle toeren, dus ik zie wel wat er gaat gebeuren."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten