VieCuri Medisch Centrum. Foto: Hans van der Beele.
VieCuri Medisch Centrum. Foto: Hans van der Beele.

VieCuri zesde op ranglijst van topklinische ziekenhuis

Algemeen

VieCuri Medisch Centrum staat op de zesde plaats van Topklinische Ziekenhuizen (STZ) in de AD Top 100 Beste Ziekenhuizen van Nederland. 

Op 9 november werd de vijftiende editie van de AD Top 100 Beste Ziekenhuizen van Nederland bekendgemaakt. VieCuri Medisch Centrum heeft naar eigen zeggen 'een mooi resultaat geboekt door op de zesde plaats te eindigen in de categorie Topklinische Ziekenhuizen'. 
 
'Naast het STZ-keurmerk Topklinisch Ziekenhuis, dat VieCuri onlangs opnieuw en voor vijf jaar behaalde, laat ook deze positie in de AD Top 100 zien dat VieCuri de kwaliteit van zorg heel serieus neemt en dat zij veel aandacht heeft voor patiënttevredenheid', staat er in de beoordeling. 

"Zonder ambitieuze medewerkers en betrokken patiënten hadden we dit resultaat niet kunnen boeken. Het is een beloning voor de inspanningen die gezamenlijk het afgelopen jaar zijn geleverd. Ook voor het komende jaar liggen er weer de nodige uitdagingen voor onze mensen. Voor nu zijn we erg trots op deze goede uitkomst", aldus bestuursvoorzitter Ankie van Rossum. De score is tot stand gekomen doordat de prestaties van de ziekenhuizen beoordeeld zijn op 36 criteria. Deze criteria geven een indicatie van de medische kwaliteit van ziekenhuizen, de organisatie van de zorg en de uitkomsten van operaties.

Uit de krant