Afbeelding

Symposium Het andere gezicht van dementie

Algemeen

Hulp bij Dementie houdt rondom het tienjarig bestaan op donderdag 15 november in Evenementenhal Venray het symposium Het andere gezicht van dementie. Het symposium is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die werken met mensen met dementie. Het andere gezicht van dementie benadrukt de mogelijkheden/talenten die mensen met dementie nog hebben.

Dagvoorzitter Frans Pollux geeft op het symposium het woord aan sprekers Oliver Constant van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Irma Wijsman, maakster van de documentaire Acteur verliest zijn woorden. In drie rondes kunnen de deelnemers telkens kiezen uit negen workshops rondom de thema's MET mensen met dementie, VOOR mensen met dementie en OVER mensen met dementie. Het symposium wordt afgesloten met het uitreiken van de René Smeets Prijs. Meer informatie over het programma, aanmelden en de workshops is te vinden op de website van Hulp bij Dementie.

Parallel aan het symposium vindt er nog een Invitational Conference plaats voor genodigden. Zij gaan met elkaar praten over de relevante vraagstukken rondom samenwerking, afstemming en het hebben van de juiste kennis rondom mensen met dementie. Deze conference wordt gehouden door Dementiezorg Voor Elkaar, onderdeel van kenniscentrum Vilans.

Uit de krant