De handen op elkaar voor een mooie toekomst voor Schuttersveld Foto: Jolijn van Goch.
De handen op elkaar voor een mooie toekomst voor Schuttersveld Foto: Jolijn van Goch.

Nieuwe bewoners Schuttersveld

Algemeen Fotoalbums

Schuttersveld krijgt een tweede leven met nieuwe bewoners en gebruikers. Naast de inmiddels al gerealiseerde 35 Wonen Limburg Kompaswoningen voor tijdelijk wonen nemen zes maatschappelijke partijen deel aan dit concept. MET ggz, Wauw speciaal voor jou, Allerlei Gastvrij, Buro Andersom en UniK nemen vanaf het einde van het jaar hun intrek. Logeerhuis Kapstok blijft op de vertrouwde plek. Dat werd 

Het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld 'vormt al jaren een centrale plek in de wijk met een bijzondere band met de bewoners van de wijk Noord-West, maar ook met de rest van Venray', meldt eigenaar Wonen Limburg. Ook na het vertrek van De Zorggroep en met de nieuwe bewoners verwacht Wonen Limburg dat deze spilfunctie blijft bestaan.

'Of dat nu gaat om een maatschappelijke partner of een bewoner van een Kompaswoning, iedereen vormt een actieve schakel in het samen wonen, leren en werken in de wijk'. "Schuttersveld biedt perspectief voor alle bewoners in de wijk", aldus wijkbewoner Theo van de Laar, tevens lid van de adviescommissie.

Woensdagavond werden de contracten met deze partijen getekend. De wethouders Anne Thielen en Martijn van der Putten en Ger Peeters,  bestuurder van Wonen Limburg, waren hierbij aanwezig. Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant