De uitbreiding van de westelijke Insteekhaven in Wanssum is officieel in gang gezet. Foto: Rikus ten Brücke.
De uitbreiding van de westelijke Insteekhaven in Wanssum is officieel in gang gezet. Foto: Rikus ten Brücke.

Uitbreiding haven Wanssum

Exclusief Project BV is op 20 augustus gestart met de aanleg van de uitbreiding van de westelijke insteekhaven in Wanssum. De eerste fase van dit omvangrijke project omvat het plaatsen van ongeveer 600 strekkende meter damwandplanken met een lengte van 18 meter.

De start van het bouwproject werd op 6 september voorzien van een feestelijk tintje door de aanwezigheid van de gedeputeerden Hubert Mackus en Joost van den Akker. Ook de wethouders Jan Loonen, Carla Brugman en Martijn van der Putten van de gemeente Venray waren aanwezig bij de start.

De binnenhaven van Wanssum is al jarenlang een begrip in de gemeente Venray. De bestaande haven aan de rivier de Maas bevat 56 hectare uitgeefbaar bedrijventerrein en 1700 strekkende meter kade. Door de explosieve toename van het goederen- en containertransport is het initiatief ontstaan om de bestaande binnenhaven van Wanssum uit te breiden. De initiatiefnemer voor dit omvangrijke project is Exclusief Project BV geworden. De besloten vennootschap is een samenwerkingsverband tussen Maessen Bedrijven uit Venray en Van Berlo bedrijfsvloeren BV uit het Brabantse Veghel.

Het project bestaat uiteindelijk uit de uitbreiding van de bestaande westelijke insteekhaven met 400 strekkende meter. Dankzij deze uitbreiding ontstaat 865 strekkende meter extra kade. De gemeente Venray is de koper van deze haven. De uitbreiding is mede tot stand gekomen dankzij steun van de provincie Limburg en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten