De officiële presentatie van de cover van de leefstijlgids. Foto: Dennis Velders.
De officiële presentatie van de cover van de leefstijlgids. Foto: Dennis Velders.

Sportember: werken aan fitheid en leefstijl

Sport

Wethouder Anne Thielen onthulde woensdagavond bij Laco de Sprank in Venray de cover van de leefstijlgids, die inwoners van Venray meer informatie geeft waar ze in het najaar kunnen werken aan hun fitheid en leefstijl.

Het bekendmaken van de cover was de start van Sportember. De maand september staat in het teken van Venray Beweegt: Sportember. Gedurende deze hele maand vinden diverse sportieve activiteiten plaats in de gemeente. En veel sportaanbieders zetten in september hun deuren open voor niet-leden die gratis mogen kennismaken. Venray Beweegt stimuleert daarmee alle inwoners van de gemeente om te gaan bewegen én een gezonde leefstijl aan te nemen.

Op www.venraybeweegt.nl/sportember staat het complete aanbod en kunnen inwoners zien bij welke sportaanbieders ze terechtkunnen. Naast diverse trainingen en gratis lessen, worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals op 8 september de vrijwilligersmarkt, op 18 september de sportochtend voor ouderen bij TTV Red Stars en op 19 september de start van de Kinderstreetleague en op 29 en 30 september het weekend Gezonde Sportkantine.

Op 7 oktober wordt Sportember afgesloten met de Venrayse Singelloop.

Tijdens Sportember is van 15 tot en met 29 september de Nationale Sportweek. De voorgaande jaren deed Venray Beweegt ook al mee aan de Nationale Sportweek. Die week laten ze zien wat voor gezondheids- en beweeginitiatieven er zijn in de gemeente Venray.

Afbeelding

Uit de krant