Venray etappeplaats in tv-programma Tour de L!mbourg

Algemeen

In 2017, 2018 en 2019 is Venray etappeplaats van de Eneco Tour, maar deze zomer doet de Tour de France Venray aan. Zaterdag 23 juli is de Grote Markt het sfeervolle toneel van het L1-televisieprogramma Tour de L1mbourg.  Vanaf 17.30 uur presenteert Sander Kleikers live vanaf de Grote Markt het programma. Gasten zijn deputé Ger Koopmans, Rowwen Hèze-voorman Jack Poels en leden van de wielerfamilie Poels, die natuurlijk hopen op een hoge klassering van de Blitterswijckse Sky-renner Wout.

Met hen praat Kleikers natuurlijk over fietsen en de etappe van die dag, 146,4 kilometer door de Alpen van Mégève naar Morzine. Maar er is ook aandacht voor de gemeente Venray. Bijzondere plekjes in de gemeente komen in het programma aan bod. De ondernemers op het sfeervolle Venrayse horecaplein in de schaduw van de majestueuze kerktoren hebben de komst van het programma aangegrepen om de Grote Markt in een 'grand marché' te veranderen. Troubadours  wandelen tussen de terrastafeltjes en zorgen voor en na het programma voor nog meer Franse sfeer.

Het programma Tour de L!mbourg wordt tijdens de Tour de France dagelijks live vanaf een locatie in een Limburgse gemeente uitgezonden. Op L1 TV is de Venrayse aflevering vanaf zaterdag 2 juli tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien na afloop van het L1 NWS van 17.30 uur. Het programma zal herhaald worden om 20.55 uur en 22.55 uur.

Uit de krant