Myrthe Moorrees in actie voor PSV. Foto: archief Peel en Maas.
Myrthe Moorrees in actie voor PSV. Foto: archief Peel en Maas.

Myrthe Moorrees hoopt op debuut in Oranje

Voetbalster Myrthe Moorrees (21) uit Venray is door bondscoach Arjan van der Laan geselecteerd voor de aanstaande oefenwedstrijden van Oranje tegen  Zuid-Afrika. De Venrayse middenveldster van PSV gaat in die duels mogelijk haar debuut maken voor het Nederlands team.

Nederland speelt op dinsdag 7 juni om 19.00 uur in het stadion van RKC Waalwijk tegen de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Drie dagen eerder, op zaterdag 4 juni, staat er een besloten wedstrijd (zonder publiek) tussen beide landen op het programma. De Venrayse, die in de eredivisie  een uitstekend seizoen speelde voor de Eindhovense club, hoopt op haar eerste speelminuten in Oranje. "Natuurlijk, maar het is altijd afwachten hoe de week gaat verlopen. Maar het zou natuurlijk een erg mooie bekroning zijn op het werk van de afgelopen jaren."

Zuid-Afrika is in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor Oranje is deze interlandperiode de afsluiting van seizoen 2015-2016. Nederland bereidt zich voor op UEFA Women's EURO 2017, dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 plaatsvindt in Nederland. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten