Myrthe Moorrees in actie voor PSV. Foto: archief Peel en Maas.
Myrthe Moorrees in actie voor PSV. Foto: archief Peel en Maas.

Myrthe Moorrees hoopt op debuut in Oranje

Algemeen

Voetbalster Myrthe Moorrees (21) uit Venray is door bondscoach Arjan van der Laan geselecteerd voor de aanstaande oefenwedstrijden van Oranje tegen  Zuid-Afrika. De Venrayse middenveldster van PSV gaat in die duels mogelijk haar debuut maken voor het Nederlands team.

Nederland speelt op dinsdag 7 juni om 19.00 uur in het stadion van RKC Waalwijk tegen de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Drie dagen eerder, op zaterdag 4 juni, staat er een besloten wedstrijd (zonder publiek) tussen beide landen op het programma. De Venrayse, die in de eredivisie  een uitstekend seizoen speelde voor de Eindhovense club, hoopt op haar eerste speelminuten in Oranje. "Natuurlijk, maar het is altijd afwachten hoe de week gaat verlopen. Maar het zou natuurlijk een erg mooie bekroning zijn op het werk van de afgelopen jaren."

Zuid-Afrika is in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor Oranje is deze interlandperiode de afsluiting van seizoen 2015-2016. Nederland bereidt zich voor op UEFA Women's EURO 2017, dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 plaatsvindt in Nederland. 

Uit de krant