Het nieuwe pand van Inalfa is ook genomineerd voor de Architectuurprijs Venray. Foto: Rikus ten Brücke, archief Peel en Maas.
Het nieuwe pand van Inalfa is ook genomineerd voor de Architectuurprijs Venray. Foto: Rikus ten Brücke, archief Peel en Maas.

Architectuurprijs Venray 2016

Algemeen

In de raadzaal van het gemeentehuis wordt vrijdag 17 juni om 16.00 uur de zesde Architectuurprijs Venray uitgereikt.

Het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit nomineerde dit jaar zeven projecten die Venray in de afgelopen twee jaar mooier hebben gemaakt: kantoor en productieruimte in Oostrum van Inalfa Roof Systems, en in Venray MFC Brukske, Vincentiushof, gerenoveerd monumentaal pand aan de Hoenderstraat, De Laathof aan de Hoenderstraat en Bontekoestraat, woningen aan de Dr. Kortmannweg 16a en 16b en appartementen en patiowoningen aan de Adelaar. In mei konden inwoners van Venray stemmen op hun favoriete project. Daarnaast heeft een vakjury de gebouwen bezocht en haar voorkeur uitgesproken. Tijdens de bekendmaking wordt zowel een vakprijs als een publieksprijs uitgereikt.

Iedereen die is geïnteresseerd in architectuur in Venray, is van harte welkom. Meer weten over de genomineerde projecten? Kijk op www.venray.nl onder Architectuurprijs ARK 2016.

Uit de krant