Winnaars Raadselige Roos 2015

Algemeen

Jan Smulders uit Oost-Maarland/Eijsden heeft de schrijfwedstrijd Raadselige Roos Poëzie 2015 gewonnen met zijn gedicht Black dog. De Prozaprijs gaat dit jaar naar Verena Germeraad uit Heerlen voor haar verhaal Malle Sien. De Publieksprijs Poëzie is toegekend aan Jan van Peer uit Ravenstein voor zijn gedicht Overlaat. 

Aan de 23ste editie van de Raadselige Roos deden 89 amateurschrijvers en –dichters mee. Samen zonden zij 99 verhalen en gedichten in. De prijzen van de jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd Raadselige Roos werden  uitgereikt door burgemeester Hans Gilissen in Partycentrum  Anno '54. Tevens kreeg de burgemeester als eerste de bundel uitgereikt die zondag 26 januari verscheen met daarin de winnende verhalen en gedichten en inzendingen die de moeite van het publiceren waard bleken. In de bundel staan tevens werken afgedrukt gemaakt door cursisten Tekenen/Schilderen van het Kunstencentrum Jerusalem in Venray.

In een vitrine in de Venrayse bibliotheek BiblioNu aan de Merseloseweg zijn vanaf maandag 25 januari 2016 de laureaten Raadselige Roos 23 te zien met het daarbij horende werk van de cursisten Tekenen/Schilderen van het Kunstencentrum Jerusalem dat in de bundel is gepubliceerd. 

Uit de krant