Logo peelenmaasvenray.nl
Venray kan zondag weer heel wat schapen en het centrum begroeten.
Venray kan zondag weer heel wat schapen en het centrum begroeten.

Wandelen met de schaapskudde

Op zondag 29 mei vindt het jaarlijkse Schieëpersfieëst plaats in het centrum van Venray, op touw gezet door Kiwanisclub Schieëpersland Venray.

Vroeger was Venray het middelpunt van de internationale schapenhandel in Noordwest-Europa. Het centrum van Venray staat tijdens deze koopzondag, die in het teken staat van het thema Beleef de streek, opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten en nostalgie. Tevens is er een braderie.

De dag start om 09.00 uur bij Weverslo, ter hoogte van de Loobeek, in Merselo met een 2,5 uur durende wandeling, inclusief schaaphondendemonstratie, met de schaapskudde naar het centrum van Venray. Kiwanisclub Schieëpersland organiseert dit evenement om geld in te zamelen voor Stichting Tante Lenie. Deze stichting biedt gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is een gezinsweek onbezorgd samenzijn.

Kosten: 5 euro per persoon, tot 18 jaar gratis. Aanmelden via http://www.kiwanis.nl/schieeperslandvenray/wandelen. Aanmelden op de dag zelf is ook mogelijk.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten