Venray kan zondag weer heel wat schapen en het centrum begroeten.
Venray kan zondag weer heel wat schapen en het centrum begroeten.

Wandelen met de schaapskudde

Algemeen

Op zondag 29 mei vindt het jaarlijkse Schieëpersfieëst plaats in het centrum van Venray, op touw gezet door Kiwanisclub Schieëpersland Venray.

Vroeger was Venray het middelpunt van de internationale schapenhandel in Noordwest-Europa. Het centrum van Venray staat tijdens deze koopzondag, die in het teken staat van het thema Beleef de streek, opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten en nostalgie. Tevens is er een braderie.

De dag start om 09.00 uur bij Weverslo, ter hoogte van de Loobeek, in Merselo met een 2,5 uur durende wandeling, inclusief schaaphondendemonstratie, met de schaapskudde naar het centrum van Venray. Kiwanisclub Schieëpersland organiseert dit evenement om geld in te zamelen voor Stichting Tante Lenie. Deze stichting biedt gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is een gezinsweek onbezorgd samenzijn.

Kosten: 5 euro per persoon, tot 18 jaar gratis. Aanmelden via http://www.kiwanis.nl/schieeperslandvenray/wandelen. Aanmelden op de dag zelf is ook mogelijk.

Uit de krant