Afbeelding

Tijdelijk wielermuseum in Venray

Algemeen

Noord-Limburg krijgt een eigen, tijdelijk wielermuseum. Het pop-up museum wordt vrijdag 16 september tijdens de start van de Noord-Limburgse Wielerweek officieel geopend en wordt gevestigd in het centrum van Venray. Het pop-up wielermuseum is een initiatief van Stichting Wielerpromotie Venray. De opbrengst is bestemd voor de Noord-Limburgse Wielerweek.

Het wielermuseum wordt samengesteld door Noord-Limburgse wielrenners zelf. De stichting roept wielerclubs en wielrenners en mountainbikers van ieder niveau en iedere leeftijd op om een attribuut met een bijzonder verhaal of foto in te sturen om te exposeren in het museum. De stichting is bezig om ook zelf bijzondere wielerattributen met een link naar Noord-Limburg te verzamelen. Er zal in het museum bovendien aandacht zijn voor (oud-)Noord-Limburgse wielerprofs.

Meer informatie over de wielerweek en de Stichting Wielerpromotie Venray is te vinden op de website www.wielerpromotievenray.nl. Noord-Limburgse wielrenners die willen exposeren in het pop-up museum, kunnen zich via e-mail info@wielerpromotievenray.nl melden bij het bestuur van de stichting.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant