Logo peelenmaasvenray.nl

Tijdelijk wielermuseum in Venray

Noord-Limburg krijgt een eigen, tijdelijk wielermuseum. Het pop-up museum wordt vrijdag 16 september tijdens de start van de Noord-Limburgse Wielerweek officieel geopend en wordt gevestigd in het centrum van Venray. Het pop-up wielermuseum is een initiatief van Stichting Wielerpromotie Venray. De opbrengst is bestemd voor de Noord-Limburgse Wielerweek.

Het wielermuseum wordt samengesteld door Noord-Limburgse wielrenners zelf. De stichting roept wielerclubs en wielrenners en mountainbikers van ieder niveau en iedere leeftijd op om een attribuut met een bijzonder verhaal of foto in te sturen om te exposeren in het museum. De stichting is bezig om ook zelf bijzondere wielerattributen met een link naar Noord-Limburg te verzamelen. Er zal in het museum bovendien aandacht zijn voor (oud-)Noord-Limburgse wielerprofs.

Meer informatie over de wielerweek en de Stichting Wielerpromotie Venray is te vinden op de website www.wielerpromotievenray.nl. Noord-Limburgse wielrenners die willen exposeren in het pop-up museum, kunnen zich via e-mail info@wielerpromotievenray.nl melden bij het bestuur van de stichting.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten