Blauwe schijf het meest populair

Algemeen

Uit een enquête onder bewoners, bezoekers en ondernemers van het centrum blijkt dat het parkeren met de blauw schijf verreweg het populairst is. Op ruime afstand volgt het gratis parkeren.

Bezoekers zijn blij met het afschaffen van betaald parkeren. Ondanks dat 60 procent het nu moeilijker vindt om een parkeerplek te vinden. Dat komt vooral door langparkeerders die overdag de beste plaatsen bezet houden. Werknemers bezetten 20 procent van de parkeervakken op straat. In de Paterstraat en De Schakel ligt zelfs boven 35 procent. Ondernemers melden dat in december en januari, tijdens de proef met gratis parkeren, de omzet met 10 procent is toegenomen. Tijdens de tweede proef, vanaf 1 februari, vielen de verkopen weer terug.

Ondernemersvereniging Venray Centraal is dan ook geen voorstander van alleen betaald parkeren achter slagbomen. Omdat de klanten er niets aan hebben doordat langparkeerders op de gratis plekken staan. Venray Centraal heeft de voorkeur voor de blauwe schijf met drie uur gratis parkeren.

Uit de krant