Raadsvergadering op 17 en 18 mei

Algemeen

De gemeenteraad houdt in mei een dubbele raadsvergadering. Er zijn te veel (grote) agendapunten die besproken moeten worden. Daarom wordt op woensdag 18 mei, een dag na de reguliere vergadering van 17 mei, een extra bijeenkomst gehouden.

De agendapunten zijn verdeeld over beide avonden. Op dinsdag 17 mei staat onder meer het nieuwe parkeerbeleid en het zelfsturingproject van Heide op de agenda. Tevens wordt het rekenkameronderzoek over het subsidiebeleid besproken. Dit onderwerp is overgebleven van de laatste raadsvergadering van 5 april. PP2 heeft een motie ingediend over 'Agenda 22' en het toegankelijkheidsbeleid.

Op woensdag 18 mei staat het kunstencentrum centraal. De agenda begint met de opstart van Cultura Venray als opvolger van kunstencentrum Venray. Daarna komen nog het risicobeleid, het informatiebeleidsplan en de motie van D66 'winkel voor winkel' aan bod.

Maandag 9 mei is er ook al een extra raadsvergadering, over het doelgroepenvervoer. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Uit de krant