Dylan Haegens en zijn succesvolle YouTube-team.
Dylan Haegens en zijn succesvolle YouTube-team.

Veed Award voor Dylan Haegens

Algemeen

De populaire YouTuber Dylan Haegens is vrijdagavond in de Westergasterfabriek in Amsterdam tijdens de uitreiking van de VEED Awards uitgeroepen tot Beste Comedy YouTuber. De Venraynaar, die op zijn hoofdkanaal inmiddels meer dan 600.000 abonnees heeft,  kreeg tijdens de tweede editie van het YouTube-festijn de meeste stemmen van het publiek in deze categorie.

Haegens en zijn team maken voornamelijk comedysketches. Op dit moment is de succesvolste serie de 'Top 10'. In deze serie laten ze op een grappige wijze een top 10-lijstje zien. Het team bestaat naast Haegens uit Teun Peters (cameraman), Rick Vermeulen (design/animaties)  en Marit Brugman, die onder meer mee schrijft aan het script van de video's, in de sketches meespeelt en de productie doet.

Naast deze titel werden er ook nog prijzen in acht andere categorieën uitgereikt. Enzo Knol was net als vorig jaar de grote winnaar: hij werd verkozen tot beste mannelijke YouTuber en beste vlogging YouTuber. Joy, ofwel Beautynezz, ging er met de award voor beste vrouwelijke YouTuber vandoor.

Zaterdag is het grote VEED-festival in Amsterdam, waar de YouTube-sterren aanwezig zijn, en fans ze kunnen ontmoeten.

Uit de krant