Kinderen kunnen volop genieten tijdens de koopzondag in Venray.
Kinderen kunnen volop genieten tijdens de koopzondag in Venray.

Koopzondag 28 februari in teken van thema Kids

Algemeen

De koopzondag van 28 februari staat in het teken van het thema Kids. De Venrayse ondernemers hebben tal van activiteiten georganiseerd, zoals een meet-and-greet tussen 14.00 en 15.00 uur  met Dylan Haegens, de bekende vlogger uit Venray.

In het centrum vinden op allerlei locaties leuke activiteiten voor kinderen plaats. Zo kunnen ze in de Grotestraat geschminkt worden. Daarnaast is er op het Henseniusplein een groot springkussen. Wow-Ballonnen uit Venray is op het pleintje aan de Schoolstraat aanwezig. Daar worden voor kinderen talloze ballonnen tot aansprekende figuren gevouwen. Verder trekt er  een groep met jeugdige muzikanten door het centrum van Venray. Bovendien worden er dansdemonstraties gegeven door Janssen Dansen & Sporten.

Tevens wordt er een selfie-actie gehouden met de Venray Bloeit-mascotte Vee-Bee. Kinderen en volwassenen kunnen samen met deze ruim twee meter hoge een selfie maken en deze posten op de Facebookpagina van Venray Bloeit. De inzender van de foto met de meeste likes wint een snoeppakket, dat door Jamin beschikbaar wordt gesteld.

Momenteel loopt in Venray een parkeerproef. Gemeente en ondernemers willen in mei een definitief besluit nemen over parkeren in het centrum van Venray. De huidige proef voorziet in gratis parkeren op individuele parkeerplaatsen. Daarnaast betalen bezoekers, als ze op een parkeerplaats met slagbomen parkeren, slechts een euro per uur en maximaal drie euro voor een hele dag. Tijdens de koopzondagen, zoals op 28 februari, en op feestdagen is het parkeren overal gratis.

In Venray worden dit jaar twaalf koopzondagen gehouden. Aan elke koopzondag wordt een thema gehangen. In principe is er elke laatste zondag van de maand een koopzondag. Uitzonderingen zijn de maanden maart en december, waar de koopzondag in verband met Pasen en Kerstmis naar voren wordt geschoven. De eerstvolgende koopzondag na 28 februari is dus op 20 maart.

Uit de krant