Dion Dreesens steekt momenteel in een uitstekende vorm.
Dion Dreesens steekt momenteel in een uitstekende vorm.

Record voor Dion Dreesens

Algemeen

Dion Dreesens zwom afgelopen week voor de Queens University in North Carolina tijdens de onderlinge competitie van de universiteiten (National Collegiate Athletic Association) op de 200 yard vrije slag een nieuw recordtijd van 1.34.20. 

Met deze tijd zal de Venrayse zwemmer ongetwijfeld in de belangstelling staan bij de nationale kampioenschappen over ruim een maand in Indianapolis, waar de finales van het NCAA-zwemmen plaatsvinden. Een week voorafgaande hieraan is in Florida namelijk zijn eerste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen (OS) in Rio. Na een periode van zware trainingen zal hij daar dan proberen van zijn persoonlijk record minimaal 0,25 seconden af te zwemmen, om zodoende de limiet van 1.46.95 te halen.

Het tweede en laatste individuele kwalificatiemoment voor Dreesens is het EK in mei in Londen. Het Nederlands mannenteam op de estafette 4 maal 200 meter vrije slag wist zich al eerder te kwalificeren voor de OS tijdens het WK afgelopen zomer in Kazan, waar de ploeg als zevende eindigde.

Uit de krant