Logo peelenmaasvenray.nl

Hoogstamfruitbomen snoeien De Blakt

  Column

In natuurcompensatiegebied De Blakt kunnen geïnteresseerden op zaterdag 23 januari deelnemen aan een snoei-instructie voor hoogstamfruitbomen. Gratis.

In natuurcompensatiegebied De Blakt, tussen Oirlo en Venray, is afgelopen zomer een natuurbeheergroep opgestart. In november zijn heggen rond de boomgaard gevlochten. Nu is het onderhoud van de hoogstamfruitbomen aan de beurt. Er staan in dit gebied 175 hoogstamfruitbomen. Fruitbomen moeten regelmatig gesnoeid worden. Hoe doe je dat? Waar let je op? Hoe vorm je een jonge boom, zodat het later een mooie boom wordt? Hoe houdt je de boom gezond? Wat is het verschil in de snoei tussen appelbomen en perenbomen in hun jeugdfase? Allemaal vragen die tijdens de snoei-instructie door de stichting IKL aan bod komen. De snoei-instructie vindt plaats op zaterdag 23 januari van 9.00 tot 12.30 uur in de boomgaard aan de Blakterweg. 

Belangstellenden kunnen zich tot 19 januari per e-mail aanmelden voor de instructie onder vermelding van 'snoei-instructie De Blakt' bij p.hendriks@ikl-limburg.nl. Vermeld ook uw adres en telefoonnummer.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten